COOKING WITH LE PRINCE: Scallop Carpaccio
5:47 PM
New year, new column!
#TEB doesn't lack for new ideas, so here it is: our new section dedicated to FOOD, featuring the most delicious column ever fronted by Marco a.k.a Le Prince of the culinary kingdom!
Each month he will share with us a new original dish, that you all can replicate at home.
So...who's hungry? Let's discover today's special by Le Prince ...
Each month he will share with us a new original dish, that you all can replicate at home.
So...who's hungry? Let's discover today's special by Le Prince ...
Anno nuovo, rubrica nuova!
#TEB non vuole farvi mancare nulla, e per questo vi presenta la sezione dedicata al FOOD, capitanata da Marco ovvero Le Prince del regno culinario! Ogni mese condividerà con noi piatti nuovi ed originali, che tutti voi potrete replicare a casa.
Chi ha fame? Scopriamo insieme il piatto del giorno realizzato da Le Prince...
COOKING WITH LE PRINCE #1
BACIO DI IPANEMA
Ingredients for 4 servings:
12 scallops with no coral
2 limes
Pink peppercorns
Salt and pepper
Fresh chilli pepper
100 ml Calvados
2 Passion fruits
Beetroot sprouts
Excellent olive oil to taste
When slightly frozen, slice the scallops into thin wedges using a sharp knife. Arrange the slices in a large low bowl.
Sprinkle lime juice and Calvados onto the scallops. Season with salt, pink peppercorns and thin slices of fresh chilli pepper to taste.
Let the scallops marinate for 4 hours in the fridge, than drain the carpaccio from marinade.
Arrange the beetroot sprouts in a dish and add excellent extra virgin olive oil. Lay the scallops down and garnish with passion fruit pulp.
Italian version:
BACIO DI IPANEMA
Ingredienti per 4 persone:
12 capesante senza corallo
2 limes
Bacche di pepe rosa
Sale
Pepe
Peperoncino fresco
100 ml Calvados
2 passion fruit
Germogli di rapa rossa
Ottimo olio d'oliva qb.
Affettare le capesante a fette sottili come veli, quando sono leggermente congelate, con un coltello affilato per non rompere le fette. Disporle armoniosamente in una ciotola bassa e larga. Irrorare con il succo dei limes e il Calvados; insaporire con sale, pepe rosa e fettine sottili di peperoncino fresco a piacere. Lasciar marinare in frigo per 4 ore. Passato il tempo di marinatura, scolare il carpaccio dal liquido che si sarà formato. Disporre in un piatto i germogli e condirli con olio extravergine d'oliva d’ottima qualità. Adagiarvi sopra le fette di capesante e guarnire con la polpa di passion fruit.
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